Kongen Marina er stedet for deg som vil slappe av med god mat og drikke, kjøpe båtutstyr, leie vannsportsutstyr, fylle drivstoff eller komme innom for en hyggelig prat!

Velkommen!

Utsikt mot Oslofjorden (Foto: Zdrankowski Photography)

Vår historie

Denne kjærlighetshistorien startet med en liten jente som heter Skye,
som kom til verden 26.01.2012.

Nurket ville ikke sove om kvelden og måtte trilles i søvn. Kveldsturen gikk forbi Kongen Marina som gjerne endte med ett glass vin på Frognerstranda Kro. Det var her visjonen om hvordan denne unike beliggenheten kunne forbedres oppstod.

En vakker dag var det skrevet «Til salgs» på døren til Morten Berner som drev Sjølivets Gleder nabo butikken som også hadde drivstoff bryggen og ikke minst kveldssol, så med ett kunne alle visjonene og idéene som hadde blitt diskutert plutselig realiseres. Spørsmålet ble dermed om våre tanker og idéer var realistiske eller ikke. Vi tok en vurdering, og bestemte oss fort for at tiden var inne for å satse.
Etter åtte år har vi kommet ganske så langt med visjonen vår. Vi har enda masse gode ideer og tanker rund hvordan vi kan skape Kongen Marina ”Village”.
Intensjonen er å bygge en egen liten ”community” hvor man kan komme som man er og føle seg fri fra byens stress og mas. Et sted man kan møte mennesker fra alle sikt i samfunnet på samme nivå, uten fordommer og med en felles interesse av sjø, sol og god stemning.

Derav vårt motto ”Kongen Marina runs best on Love, Laughter and Happy People

Historiske bilder og videoKongen Marina ligger like ved Christiania Roklubbs klubbhus Kongen. I mange tiår har det vært et yrende båtliv i Oslofjorden.

Her er en video fra Oslofjorden fra 1961. Videoen er produsert av Norsk Film AS, og publisert av Byarkivet.


Havneområdet i Oslo utvikler seg stadig, og her har vi samlet noen historiske foto som viser utviklingen.

 

Ta turen innom og bli en del av vår verden!