Kongen Marina er stedet for deg som vil slappe av med god mat og drikke, kjøpe båtutstyr, leie vannsportsutstyr, fylle drivstoff eller komme innom for en hyggelig prat!

Velkommen!

Utsikt mot Oslofjorden (Foto: Zdrankowski Photography)

Vår historie

Denne kjærlighets historien startet med en liten jente som heter Skye, som ble født 26.01.2012.

Nurket ville ikke sove om kvelden og måtte trilles til sovn, kveldsturen gikk forbi Kongen Marina og gjerne med ett glass vin på kroa og det var her visjonen av hvordan dette stedet kunne være ble skapt.

En vakker dag stod det til salgs på døren til Morten Berner og med ett kunne alle visjonene og ideene som hadde blitt diskutert plutselig realiseres. Spørsmålet da var jo om våre tanker og ideer var realistiske eller ikke. Etter vår vurdering var de det og vi bestemte oss fort for at tiden var inne til å satse.
Etter tre år har vi kommet ganske så langt med visjonen vår. Vi har enda ett godt stykke igjen å gå før vi har klart og skape Kongen Marina ”Village”.
Intensjonen er å skape en egen liten ”community” hvor man kan komme som man er og føle seg fri fra byens stress og mas. Et sted man kan møte mennesker fra alle sikt i samfunnet på samme nivå, uten fordommer og med en felles interesse av sjø, sol og god stemning.

Derav vårt slag ord ”Kongen Marina runs best on Love, Laughter and Happy People”

Historiske bilder og videoKongen Marina ligger like ved Christiania Roklubs klubbhus Kongen. I mange tiår har det vært et yrende båtliv i Oslofjorden.

Her er en video fra Oslofjorden fra 1961. Videoen er produsert av Norsk Film AS, og publisert av Byarkivet.


Havneområdet i Oslo utvikler seg stadig, og her har vi samlet noen historiske foto som viser utviklingen.

 

Ta turen innom og bli en del av vår verden!